2 minuten lezen

 

Wat staat ons in 2019 te wachten op de werkvloer? Veel trendwatchers hebben hun licht daar al over laten schijnen. Krijgen we allemaal een ‘Smoothy Monday’ in de bedrijfskantine? Gaan we als 50+ uit onze comfortzone in een bootcamp in Afrika? Of voeren we al wandelend ons ontwikkelgesprek? Duidelijk is dat bedrijven zullen moeten blijven investeren in mensen. Hier de zeven belangrijkste werktrends voor 2019 op een rijtje gezet door Jason Corsello, Managing Partner bij Acadian Ventures, tijdens het congres ‘Unleash’ in Amsterdam.

 

1. Impact economische groei

Afnemende werkeloosheid leidt tot krapte op de arbeidsmarkt. Dat leidt tot een ware jacht op talentvolle medewerkers. Organisaties die er niet in slagen nieuwe mensen te vinden en bestaande werknemers te binden, lopen risico om te vallen.

 

2. Nieuwe banen en klussen

Machine Learning, een vorm van kunstmatige intelligentie die computers probeert de competentie te geven om nieuwe dingen te leren zonder dat deze geprogrammeerd zijn, is een vakgebied dat zich razendsnel ontwikkelt. Experts op dit gebied en andere Data Scientists zijn dan ook wereldwijd de meest gezochte werknemers. Het aanbod blijft ruim achter bij de vraag en dat biedt kansen voor freelancers. Vaste banen maken plaats voor kortlopende klussen: de zgn. gig economy (‘klusjeseconomie’) is in opkomst.

 

3. Robotisering

Robotisering blijft toenemen en dat vraagt andere vaardigheden van medewerkers. Uit een rapport van McKinsey blijkt dat wereldwijd 375 miljoen werknemers omgeschoold moeten worden.

 

4. Nieuwe vaardigheden

Naast digitale vaardigheden, worden ‘soft’ skills als timemanagement, mondelinge communicatie, leiderschap en schriftelijke vaardigheden steeds belangrijker.

 

5. Stress versus vitaliteit

Volgens Corsello is er sprake van een ware stressrevolutie op de werkvloer: bijna tweederde van de medewerkers ervaart regelmatig stress of frustratie in zijn huidige baan. Burn-outs komen vaak voor, met name onder millennials. Meer aandacht dus  voor gezondheid en vitaliteit op de werkplek.

 

6. Diversiteit als must

Niet langer ‘leuk voor erbij’, diversiteit op de werkplek is een ‘must’ volgens Costello. Meer sturing hierop is nodig op bijvoorbeeld inzet van vrouwen en het aannemen van minderheden.

 

7. Technologie ten dienste van de medewerker

De gebruiker van technologie moet centraal komen te staan. Technologie moet in de eerste plaatst ingezet worden om het werk makkelijker te maken. Mens centraal in plaats van het proces!

 

 

(Bron: HR praktijk. Peter van den Houdt. De 7 belangrijkste werktrends voor 2019. November 2018).

 

 

Lees over geluk op het werk en de rol van technologie in de toekomst

foto geluk op het werk

Gelukkige werknemers door Fenna ter Meulen

 

foto robot

De onvermijdelijke richting van technologie door Madelon van Luijk