Welkom bij VVAO-afdeling Groningen, netwerk voor hogeropgeleide vrouwen

Onze leden zijn vrouwen met een HBO- of WO-opleiding die elkaar ontmoeten tijdens allerlei bijeenkomsten, waar ze contacten kunnen leggen in een goede sfeer en nieuwe kennis kunnen opdoen.

Wij zijn onderdeel van de Vereniging van Vrouwen met Hogere Opleiding, om historische redenen VVAO genoemd. Dit netwerk van vrouwen is een actieve organisatie waarin de leden ook op landelijk niveau kunnen deelnemen aan groepen, bijeenkomsten en evenementen.

Bijeenkomsten

Het afdelingsbestuur organiseert regelmatig activiteiten die voor alle leden bedoeld zijn, bijvoorbeeld lezingen, excursies en culturele activiteiten.

De bijeenkomsten lopen uiteen van een lezing over nucleaire geneeskunde (door een lid van onze afdeling), een rondleiding door de brouwerij van Hooghoudt, een bezoek aan het Abel Tasman Museum in Lutjegast tot een rondleiding door Vrouwenopvang Het Kopland in de stad Groningen.

Abel Tasman Museum

Ook gaan er elk jaar VVAO-leden naar de Aletta Jacobs Lezing in het Academiegebouw (RUG) in Groningen. Op de foto is in de achtergrond de muurschildering De boom der kennis te zien.

   

In de zomer van 2020 gaf ruimtelijk kunstenaar Maria Koijck in de Biotoop (Haren) een presentatie over community-art en een mondiaal probleem: plastic soep.

Video

Ga naar YouTube voor een impressie van VVAO Groningen.

Locatie

De lezingen en presentaties worden gehouden in een ruime zaal in of nabij de stad Groningen.

Als een bijeenkomst buiten de stad Groningen plaatsvindt, is de locatie meestal met het openbaar vervoer te bereiken of kun je eventueel met een ander lid meerijden.

Het is vaak mogelijk om voor of na de activiteit samen iets te eten en/of te drinken op de locatie waar de bijeenkomst wordt gehouden.

Agenda

Op het afdelingsprogramma voor het seizoen van september 2020 tot september 2021 staat onder meer het volgende:

2020

  • 9 september: Muziek als therapie

  • oktober: borrel voor nieuwe leden
  • november: levenstestament
  • december: winterbijeenkomst

2021

  • jaarvergadering
  • bijeenkomst
  • pre-ledenraadsvergadering van de afdeling (voorafgaand aan de landelijke ledenraadsvergadering)
  • zomeractiviteit

Kringen: kleine netwerken

Je kunt je ook aansluiten bij diverse kringen. De kringen van de VVAO-afdeling Groningen zijn kleine netwerken van ongeveer 10 leden, maximaal ca. 15 leden.

Dit aantal wordt aangehouden omdat de bijeenkomsten van een kring meestal bij een van de leden thuis plaatsvinden.

Er zijn ook kringen waarvan de leden elkaar gewoonlijk op andere locaties treffen, bv. de Wandelkring en de Culturele Kring.

Het is altijd mogelijk om een nieuwe kring op te richten. Neem dan contact op met het bestuur via groningen@vvao.nl.

Contact opnemen

Kom vrijblijvend langs als je eerst een keer wilt rondkijken voor je besluit of de VVAO iets voor je is. Je kunt daarvoor contact  opnemen met het afdelingsbestuur via groningen@vvao.nl.

Of klik op de onderstaande link voor meer informatie, onder meer over de lidmaatschapskosten en de aanmeldingsprocedure.

 

Sterke punten

Onderaan deze pagina staan een aantal sterke punten van de VVAO en de afdeling Groningen.

Deze foto is gemaakt tijdens een rondleiding door de botanische tuin De Kruidhof in Buitenpost.

Sterke punten: netwerken, gezelligheid en persoonlijke ontwikkeling

VVAO: voor alle vrouwen met een hogere opleiding, in stad en provincie. Op de afbeelding: vrouwen centraal in de stad Groningen.

Nog een sterk punt: samenwerking met de VNVA

Combi Leeskring en andere activiteiten voor leden van VVAO Groningen en leden van de VNVA (Vereniging van Nederlandse Vrouwelijke Artsen).

Kom langs bij de VVAO, in het echt of online, en maak kennis

Ga voor inspirerende artikelen naar MAAK! KENNIS, het online magazine van de VVAO. De link staat boven en onder deze pagina over VVAO Groningen.